Heijmans Vastgoed

Dé woontrends van nu

Het leuke van een nieuw huis is dat je het weer helemaal naar eigen smaak in kunt richten. Toch is het vinden van een nieuw interieur waar je écht blij mee bent best moeilijk. Tegenwoordig is er zoveel op de markt, dat het moeilijk is een keuze te maken. Daarom helpen wij je graag bij het opdoen van ideeën.

Op deze pagina willen wij jou op de hoogte houden van de laatste woontrends en laten we zien hoe je door middel van handige stylingtips jouw interieur eigen maakt, waardoor het net dat beetje extra krijgt.

De indelingsmogelijkheden zijn eindeloos

Yvonne Hagen van Ywish is interieurontwerper. Voor Rossenberg laat zij door middel van ingekleurde plattegronden de veelzijdige inrichtingsmogelijkheden van de grote huizen zien. 

“De huizen van Rossenberg zijn standaard 1,20 meter uitgebouwd aan de achterzijde en hebben een extra brede beukmaat. Doordat de berging in de zijvleugel is verwerkt, ontstaat een heel bijzondere woningplattegrond die legio indelingsmogelijkheden biedt. Zeker als je de berging bij je living of keuken betrekt. Met de indelingen die ik maakte, schets ik diverse mogelijkheden.”

“Voor Bourgondische levensgenieters is de enorme leefkeuken aan de achterzijde van het huis fantastisch. Eigen bedrijf of studerende kinderen? Bekijk dan de plattegrond met leefkeuken, waar een werk- of studeerplek in verwerkt is. Ook op de verdiepingen is er van alles mogelijk. Offer een kamer op en geniet straks van een ouderslaapkamer met inloopkast. De zolder biedt alle ruimte voor nog twee kamers en een badkamer. Handig als je grotere kinderen hebt. De enorme ruimte leent zich trouwens ook uitstekend voor een hotel-achtige suite voor de ouders. Natuurlijk met eigen badkamer.”

Een licht en ruim huis met een warm
en cosy sfeertje

Ruimtelijk en licht door de riante woonoppervlaktes en de grote raampartijen. De basis is prachtig en dat zie je terug in de neutrale interieurimpressies die we tonen. Met de trends van 2018 geef je jouw huis een geheel eigen cosy touch. Laat je inspireren door de tips van Yvonne.

Klassiek en elegant
“Er is een verschuiving van stijl in meubels. Van groots en soms bijna lomp naar klassiek en elegant. Banken en stoelen staan op hogere slanke pootjes en kasten zijn van slank staal en worden heel sierlijk ingericht.”

En de kleur van het jaar is…
“Qua kleur kan ik zeggen dat bruin het nieuwe zwart is en wit blijft natuurlijk altijd de perfecte basis. Daarbij zijn chilirood, aubergine, donker wijnrood/paars, donkergroen, currygeel en blauw prominent aanwezig. Deze diepe kleuren - die heel veel sfeer geven - worden afgewisseld met poeder- en zandtinten. Flexa heeft Heart Wood tot de kleur van 2018 uitgeroepen. Deze volwassen roze tint laat zich prachtig combineren met zeegroen, denimdrift en cacao. Tip! Bekijk op Instagram hoe andere mensen de kleur Heart Wood gebruiken en combineren.”

Dramatische prints
“De wanden krijgen alle aandacht. Met kleur, maar ook met wandvullende doeken, voorzien van dramatische prints zoals abstracte bloemen, flamingo’s, een bos of een print van de oude ‘meesters’. Deze doeken mogen trouwens seminonchalant met spijkertjes aan de muur bevestigd worden. Mijn tip: pak een kleur uit het doek en laat die ergens terugkomen in je interieur. Zo creëer je eenheid.”

“Naast kunstwerken aan de muur zie je prints ook op kussentjes, kleden, behang, stoeltjes en poefen. Het is de kunst om de juiste prints met elkaar te combineren. Om je een idee te geven: bevestig een paar palmbladeren op je muur en kies voor kussens met een rotanprint. Let op! Prints mogen verschillen, maar laat de kleurtinten bij elkaar passen.”

Groen is een must
“Groen blijft trouwens heel belangrijk in een interieur. Haal de natuur in huis en creëer leuke stylinghoekjes, bijvoorbeeld met wat verschillende krukjes waar planten op staan. Zo’n stylinghoekje kan perfect bij een muur met een wandvullend schilderij of doek.”

Keuken wordt woonkamer
“De keuken vervult een steeds grotere rol in het huis. Niet alleen in de manier van leven, ook in de ruimte. Men kiest steeds vaker voor een enorme leefkeuken en een iets intiemere zithoek. Dat kan prima in Rossenberg. Ook in de keuken zien we warme tinten terug. Denk hierbij aan warm hout en brons. Leuk zijn de ijzeren rekken die boven het eiland bevestigd zijn. Functioneel voor verlichting en sierlijk te maken met plantjes en kruiden. Wit is dus niet meer de hoofdkleur in de keuken. In de badkamer trouwens ook niet. RVS heeft plaats gemaakt voor zwart, brons of goud en de keramische witte wasbak kan ook in zwart of zachte poedertint.”

Woon inspiratie