Heijmans Vastgoed

Het leuke van een nieuw huis is dat je het weer helemaal naar eigen smaak in kunt richten. Toch is het vinden van een nieuw interieur waar je écht blij mee bent best moeilijk. Tegenwoordig is er zoveel op de markt, dat het moeilijk is een keuze te maken. Daarom helpen wij je graag bij het opdoen van ideeën.

Op deze pagina willen wij jou op de hoogte houden van de laatste woontrends en laten we zien hoe je door middel van handige stylingtips jouw interieur eigen maakt, waardoor het net dat beetje extra krijgt.

dé woontrends van 2016

Woontrends

naar binnen halen van de natuur
Het binnenhalen van de natuur zit hem niet alleen in planten, maar ook in materialen zoals steen en hout. Kleur kan ook de natuur in huis halen. Denk hierbij aan kleuren uit de natuur zoals mosgroen, bruine aardetinten en verschillende tinten blauw.

grof gebreid, geweven en gehaakt
Deze woontrend zie je dit jaar veel terugkomen in grof gebreide kussens, geweven manden en gehaakte vloerkleden. Het brengt een knus gevoel in huis en zorgt bovendien voor warmte in de koude wintermaanden. 

 

woontrends

rond en ovaal
Dit is dé woontrend van nu. Rond voorziet je interieur van extra karakter en maakt het ruimelijker. Daarnaast zorgt het voor een rustige sfeer. De ovale vormen komen overal in terug. Je ziet het terug in tafels, maar ook in allerlei accessoires zoals vazen, kussens en lampen.

poeder en huidskleuren
Poeder en huidskleuren geven je een fris en zacht interieur. Ze zorgen voor een ontspannen effect. Met deze kleuren kun je perfect een scandinavische look creëren.

inspiratie

Met de woontrends in het achterhoofd willen wij je graag laten zien welke mogelijkheden er zijn om je eigen plekje nog mooier te maken, waardoor je straks aangenaam verrast zal zijn.  

Inspiratie

1. Plantenstandaard Ferm Living € 36,- www.wonenmetlef.nl, 2. Bijzettafel Stone L zuiver € 169,- www.eijerkamp.nl, 3. Schommelstoel Acapulco Zwart € 75,- www.loods5.nl, 4. PT Shade Dip Vaas small € 40,15 www.fonq.nl, 5. Gebreide poef Freubel € 89,- www.woonexpress.nl, 6. Gebreid krukje oker goud By Boo € 79,- www.livingroots.nl, 7. Dutchbone kapal eettafel € 799,- www.vtwonen.nl

stylingtips

op hoge poten
Zet eens een plant op een kruk, zuil of bijzettafel. Hiermee zet je een plant namelijk op een voetstuk en zorg je voor een eyecatcher. Dit creëert dynamiek in de ruimte. 

maak het zelf
Ronde en ovale vormen zorgen voor karakter, een rustige sfeer en ruimte. Wil je geen dure meubels aanschaffen, maar toch de ronde vormen terug laten komen? Met een beetje creativiteit creëer jij je eigen vazen van lege flessen en potten. Zo ontstaat er iets nieuws dat perfect past bij je interieur. Wil je weten hoe? Bekijk en volg dan het stappenplan.

wat heb je nodig?
- lege flessen/potten of oude vazen
- dubbelzijdige tape
- grof touw
- spuitbus in de kleur die past bij jouw interieur

stap 1
Spuit de vazen/flessen/potten in de kleur die jij leuk vind. Wij kiezen voor wit.

stap 2
Plak op het gedeelte wat je wilt omwikkelen met touw, dubbelzijdige tape.

stap 3:
Omwikkel de vaas met het touw.

stap 4:
Maak het compleet door je zelfgemaakte vaas te combineren met andere vazen.

www.vtwonen.nl

oud en nieuw
De trend om oud & nieuw te combineren is een mooie manier om meer karakter aan je interieur te geven. Neem bijvoorbeeld een oud bureau of werkbank van massief hout. Deze vintage meubels hebben een robuuste uitstraling en zijn goed te combineren met een modern interieur.